Nejtvrdší jádro našeho oddílu se od soboty 25.10. do soboty 1.11. v Horní Malé Úpě soustředilo na podzimním soustředění.

Ihned v sobotu po příjezdu do chaty jsme vyrazili na nejvyšší vrchol ČR Sněžku. Vystoupání do výšky 1602m bylo příjemným rozcvičením před přívalem tréninků, které v dalších dnech následovaly.

Říkáte si proč padla volba právě na Malou Úpu? Je to především kvůli dvěma faktorům – první: chata i s tréninkovými tratěmi se nachází v nadmořské výšce vyšší než 1000m, což vede při pobytu ke zmnožení červených krvinek. Druhým faktorem je bezprostřední blízkost potoka vhodného ke koupaní.

Jak vypadal náš denní režim? Zpravidla trojfázový trénink začínal v 7:00 budíčkem a nástupem v plavkách na ranní koupáníčko v potoce. Poté individuální příprava snídaně. V 9:00 ranní výběh do terénu zakončený protažením, to nás naplňovalo zhruba do 11hod. Oběd byl opět v režii každého sobě samého, a tak byly k vidění roztodivné pokrmy. Poobědní klid končil ve 14:00, kdy přicházela nejnáročnejší fáze. V těžký den byl odpolední trénink zaměřen na odrazy, sprinty do kopce a sílu. Pro lehký den bylo charakteristické aerobní zatížení a koordinační cvičení. Večer, pokud s námi byli ještě na chatě chlapci z USK, probíhal mezioddílový turnaj ve stolním tenise – formou pavouka.

Dřina na horách nám poskytla nejen tréninkové stimuly, ale i dokonalý odpočinek od velkoměstského shonu. Už se nemůžeme dočkat až na jarní soustředění opět vyrazíme na Úpu.

MARTIN

(můžeš být první, kdo přidá komentář)
Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0