Druhý týden v září hostilo Brno největší dráhové atletické závody u nás a jedny z největších v Evropě. Naši závodníci se zde utkali s dalšími více než 1200 dalšími závodníky nejen z České republiky, ale i z dalších 11 států Evropy, včetně Ruska, Velké Británie, Slovenska či Malty. Nejlépe se vedlo Adamu Provazníkovi a Petře Melicherové.
V pondělí byli nejprve všichni závodníci přivítáni na zahajovacím ceremoniálu, kde nastupovali po oddílech, které reprezentovali. Po doznění české hymny a shlédnutí fireshow a ohňostroje se všichni odebrali na pokoje a druhý den je již čekali soutěže a naši atleti nezůstali stranou.

Jak bylo zmíněno, dařilo se Adamovi, a to konkrétně v hodu krikeťákem v ročníkách 2001. Prošel velmi těžkým kvalifikačním sítem, kdy z 33 závodníků postupovalo 8 do finále, které se konalo ve středu. Adam hodil 56,43m a obsadil 6. místo. Ve finále se svému kvalifikačnímu hodu přiblížil, kdy hodil 56,15m a obsadil 8. místo.
Umístění ve finálové osmičce dosáhla i Petra Melicherová ve skoku vysokém. Ta s čistým zápisem přešla i výšku 149cm. Další zvýšení na 154cm již bylo nad její síly. Tento výkon znamenal výborné 6. místo.

Hojnou účast jsme měli v běhu na 300m dívek. Nejprve v ročníkách 2000 běželo sesterské duo Kačky a Terky Špačkových. Kačka svůj rozběh vyhrála s časem 48,03. Terka ve svém rozběhu sice obsadila až 4. místo, ale předvedla solidních 47,77. V ročníkách 1999 běžela i naše Kateřina Hobzová. Ta, stejně jako její jmenovkyně, vyhrála svůj rozběh s časem 48,05, což je její nový osobní rekord. Ten si vytvořila i v běhu na 60m, kdy poprvé překonala hranici 9s a sama byla překvapená z výkonu 8,73. Svůj třetí „osobák“ si vytvořila na 100m překážek. V rozběhu jasně vyhrála za 17,88. Dostala se i do finále B, které bylo ve středu ráno, ale kvůli pozdnímu vyhlášení toho běhu pořadatelem o tom Kačka nevěděla a bohužel nenastoupila.

Poslední, kdo se představil na modrém oválu v Brně, bylo duo vytrvalců- Matěj Višňa a Martin Olšanský. Ti se postavili na start v závodě 1500m v kategorii 1999. V běhu B kluci nasadili o něco pomalejší tempo, to však udrželi po celou dobu závodu. 200m před cílem šel do vedení Martin, ale v půlce cílové rovinky mu došly síly a předběhli ho 2 běžci. V cíli byl 3. s časem 4:52,14. Těsně za ním dobíhal Matěj, kterému se časomíra zastavila na čase 4:54,10.

Závody byly velkou akcí, kterou si naši závodníci užili. K vidění byly zajímavé výkony, kdy za zmínku určitě stojí výkon maďarského reprezentanta, který vytvořil nový světový rekord v ročníku 2002, když 60m proběhl v neuvěřitelném čase 7,24s!!!

(můžeš být první, kdo přidá komentář)
Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0