Letos jsme do pražských přeborů družstev přihlásili celkově 4 družstva- mladší žactvo, dorostence, muže a ženy. Takovýto počet družstev z Radotína snad ani nepamatujeme. A jak si vedli v první fázi sezony?
Mladší žactvo, za které závodí naše děti s ročníky 2002-2004, má již za sebou základní část ve skupině B, která se skládala z jednoho přespolního běhu a třech kol dvojbojů. Přespolní běh, konaný na pražském Vítkově, pro nás dopadl skvěle. Z 9 družstev jsme obsadili 2. místo. Na dráze se našim mladým nadějím také dařilo, když obsadily vždy 3. místo a toto umístění jim patří i celkově. Díky tomu postoupily do zářijového semifinále, které se uskuteční 17.9. v Edenu na Slávii. Za zmínku určitě stojí, že poslední kolo základní části proběhlo právě na našem stadionu. Byly to asi největší závody za poslední dobu, protože zde startovalo 206 mladých atletů.

Po 6 letech se do soutěže družstev opět přihlásili naši muži a asi po 30 letech i družstvo žen. V týmu byli spíše závodníci patřící do kategorií dorostenců a juniorů, přesto se jim průběžně daří. Zatím proběhla 3 kola ze 4. To poslední čeká naše družstva 8.9. na Podvinném mlýně na Spartě. Muži zatím hájí 3. místo z 12 celků. To je celkem velké překvapení. Letos je soutěž mužů opravdu kvalitní díky loňskému pádu 3 družstev ze 2. ligy a právě loni druholigová Kotlářka je až za naším týmem.

Ženské družstvo má Radotín v soutěži po hodně dlouhé době, jak již bylo zmíněno. Soutěž žen má také dobrou kvalitu, vždyť zde své družstvo má například Dukla nebo loni druholigový Aktis. Naše holky zatím drží 5. místo, ale jen s odstupem 1 bodu na místo 3.

Dorostence jejich soutěž ještě čeká. První kolo mají 25.8. v Edenu na Slávii, 2. kolo se koná 2.9. na Děkance.

Držíme palce všem našim družstvům a závodníkům ve druhé části sezony.

(můžeš být první, kdo přidá komentář)
Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0