V Praze jsou jasným vrcholem přebory Prahy. Starší žactvo a dorost se o medaile utkali 6. a 7. června. Zde jsme si „brousili zuby“ na stupínky nejvyšší. Tyto plány nám bohužel nevyšly.
První den byl ještě dobrý. Zazářil především Tomáš Vodička. Ten nejprve v trojskoku předvedl výborných 12,94cm a o pouhé 2 cm mu unikla zlatá medaile, takže se spokojil se stříbrem. Poté ho čekal nejkratší sprint- 100m. V těch si společně s týmovým kolegou Dominikem Dlouhým zajistil 6-ti členné finále. Tomáš si zde vytvořil své dosavadní životní maximum- 11,60s a to mu vyneslo 3. místo. Dominik si zde také posunul svojí maximální hranici na 11,86 a skončil 6. Medaile nám zacinkala i z vrhačské disciplíny. Velké očekávání jsme měli od dorostence Jana Sirotka v 1,5 Kg disku. V rozhazování to vypadalo skutečně báječně, když mu disk létal nejdál. Bohužel v závodě se nebyl schopný srovnat s technikou. Jeho výkon 34,65m mu stačil jen na 3. místo. Po závodě nebyl spokojený ani s výkonem ani s umístěním. Další medaili pro náš oddíl získal Martin Olšanský. Ten si v závodě staršího žactva na 1500m doběhl výborným výkonem 4:50,48 pro 3. místo. Skvělý závod pro naše barvy podtrhl výkonem 4:52,57 Matěj Višňa, který doběhl 4. To jsme ještě netušili, že to bude poslední medaile. Ještě ten den soutěžila Emma Pieperová ve vrhu koulí žákyň. Ta zde obsadila za 9,14m nepopulární 4. místo.

Druhý den jako první z našich začínal Tomáš Vodička. Ve skoku dalekém chtěl rozšířit sbírku medailí z předchozího dne. Podařilo se mu dostat do užšího 8-mi členného finále. Tam hned 4. pokusem skočil výborných 614cm. I nadále skákal daleko, ale nezlepšil se. Lehkým zklamáním bylo, že to stačilo jen na 4. místo. „Cejtl jsem se opravdu dobře. Škoda no, kdo by před soutěží čekal, že 614cm nebude stačit na medaili. Jednou mi to tam ulítlo i dál, ale byl tam drobný přešlap, ale to se nedá nic dělat. S výkonem jsme spokojený.“ Zhodnotil závodník po soutěži. Napravit si chuť z předchozího dne si chtěl Sirotek. Tentokrát v hodu oštěpem. Ač to v rozhazování opět nevypadalo špatně, v závodě se trápil. Přesto hodil celkem solidních 42,93. Tím ale jen rozšířil naší sbírku čtvrtých míst. Do té se také zapsal náš Jiří Šindelář. V kladivu starších žáků poslal 4kg náčiní na metu 25,83m. Emma, která první den skončila čtvrtá v kouli žákyň, zkoušela své umístění vylepšit v hodu diskem. Ač technikou hodu patřila k nejlepším, její výsledek 22,02 m jí přidělil o stupínek horší umístění než v kouli, takže 5. místo. Poslední nadějí na medailový zisk byla Petra Melicharová ve skoku vysokém. V něm obhajovala 3. místo z haly. Až třetím pokusem se musela zachraňovat na výšce 148cm, poté zdolala i 151cm, ale další postupná výška již byla nad její síly. Právě větší počet nezdařených pokusů odsunuly Petru až na 5. místo, přestože 151cm byl výsledek i výsledek bronzové závodnice. Smůlu měl i Jakub Junek v běhu na 800m dorostenců. První kolo rozběhl až nad očekávání dobře. Když se po 500m snažil jít dopředu, jeden ze soupeřů mu asi nechtěně šláp na nohu. To ho bohužel přibrzdilo. Výsledný čas 2:17,41 mohl být lepší, stejně tak i 7. umístění, které není zas tak špatné. Bohužel celkově přebory nám nepřáli.

(můžeš být první, kdo přidá komentář)
Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0