Náš oddíl letos nepřihlásil družstvo staršího žactva, protože atletů v této kategorii máme málo. Tak jsme se dohodli s oddílem PSK Olymp Praha, který nás oslovil, zda by za ně naši atleti nehostovali. A jak se vedlo tomuto spojenému družstvu na prvních závodech?
První kolo proběhlo v úterý 6.května na stadionu přátelství na Strahově. Družstvo zde ukázalo svojí sílu, když z 9 obsadilo nečekaně dobré 3. místo. A naši závodníci tomu velkým dílem přispěli skvělými výsledky. O třetím největší bodový přínos z družstva, a nejlepší z našich, se postarala Julie Bergmanová. Ta nejprve skončila 6. v kouli, pak přidala výborné 2. místo v oštěpu. Celkově získala 14 bodů. Výbodný výsledek. Druhé místo také obsadila Terka Špačková, a to na 150m. K 9 bodům přidala další 3 z 60m, když skončila 8. Také 12 bodů obstaral Matěj Višňa, když měl stejné umístění, jako Kačka, akorát že 2. místo obsadil na 1500m překážek (5:20) a 8. místo na 100m překážek, které zvládl v dobrém čase 16,97s. Dále už jen v 1 disciplíně se podařilo prosadit Jirkovi Šindelářovy, když v kouli bral za 10,64 (PB) čtvrté míso a 7 bodů. Na 5. místě doběhl Martin Olšanský v závodě na 800m a tím přispěl 6 body. Podařilo se mu vylepšit si osobní rekord na 2:28,11. Osobní maximum si zde vylepšila i Kačka Špačková, když zaběhla 300m za 47,89 a v nabyté konkurenci obsadila 9. místo a 2 body.

Z našich zde startovalo 5 holek a 4 chlapci a přispěli 53 body, což je třetina celkového bodového zisku. Vedoucí družstva Olympu, pan Krčmář byl velmi potěšen z výsledku: „Původně jsme počítali s umístěním kolem 5. místa. 3. místo je velký úspěch. Budeme to ještě muset potvrdil v dalších kolech, ale s tímto družstvem máme reálnou šanci na účast ve finále pražského přeboru, v což jme před tím ani nedoufali.“

Další kolo nás čeká 28.května na Julisce.

(můžeš být první, kdo přidá komentář)
Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0