Na konci června se stal Třinec hostitele mistrovství republiky dorostenců a juniorů. V kategorii dorostu se nám nominovali dva závodníci: Tomáš Vodička (400m a trojskok) a Jan Sirotek (disk a oštěp).
Opět nám vyšel lépe první den. Svůj první start zde si nejprve odbyl Honza v oštěpu. V něm zaskočil i sám sebe, když v druhé sérii předvedl výkon 45,54. V tu chvíli by mu to zajišťovalo účast ve finále, což by byla senzace. Bohužel kluci po něm se také zlepšili a nakonec obsadil 11. místo. Poté svůj závod absolvoval i Tomáš a to v běhu na 400m. Startoval hned v 1. rozběhu a závod rozběhl opravdu rychle a po prvních 200m byl na 3. místě. V rovince, kde foukal velmi silný vítr začal tuhnou a dostal se před něj jeden z běžců. Přesto si zde vylepšil osobní maximum, jako jediný z tohoto rozběhu, na 52,36s. V dalších bězích ale dosáhli závodníci lepčích časů, takže se bohužel do finále nedostal. Obsadil celkově 10. místo. I to je ale výborným výsledkem.

Druhý den se na závodní ploše nejprve představil Tomáš a to v trojskoku. Zde se mu vůbec nedařilo a místo vysněného útoku na hranici 13m skončil hluboko v poli poražených. Výkon 12,65m znamenal 15. Místo. „čtyřista metrů mi celkem vyšlo, tam se podařilo vyladi formu. Škoda toho větru v cílové rovince, mohlo to být lepší, klidně po 52, ale to se nedá nic dělat, s výkonem jsme spokojený. Druhý den trojskok, to nevím co se stalo, msíto postupu do finále jen něco přes dvanácht a půl? To bylo strašný.“ hodnotil Tomáš. Když Tomáš opouštěl sektor trojskoku začala soutěž v hodu diskem. Opět v rozhazování si Honza vedl výborně, ale jak přišla soutěž, rozhodila se mu technika. První dva pokusy vyšlápl a tak jsme doufali v úspěšnost posledního. V něm letěl disk za hranici 37m, což by mu zajišťovalo účast ve finále a další 3 pokusy, jenže rozhodčí pokus neuznal opět pro vyšlápnutí. Honza po odhodu chvíli balancoval na hraně kruhu, ale viditelně nevyšlápnul. Rozhodčí ale prý viděl lehké otření se o hranu kruhu, což už je hodnoceno jako vyšlápnutí. Škoda, Honza tedy opouštěl sektor bez zdařeného pokusu. „Oštěp my vyšel náramně. V to jsem ani nedoufal. Škoda že jsem nepřidal ještě nějaký ten centimetr, mohlo z toho bejt finále. V disku je to se mnou těžký, na tréninku i v rozhazování mi to jde, pak přijde závod a dělám tam opičárny. Nevím čim to je. Škoda toho posledního pokusu. letělo to hodně daleko ale rozhodčí mi to neuznal. Necejtil jsem, že bych se dotknul hrany, ale co nadělám. Tak to hold vyjde příště.“ Zhodnotil své vystoupení na republice Honza.

(můžeš být první, kdo přidá komentář)
Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0