úterý 30.7.2013

Jaro je pro atleta synonymem přípravného období. Krom toho v něm ale také probíhá první část krosové sezony. Naši atleti se zúčastnili mnoha závodů, včetně Mistrovství republiky.
Republiku hostily již po druhé za sebou Horažďovice (nedaleko Strakonic). Zde je speciálně vybudovaný krosový areál pro přespolní běhy. 30. března se sem sjeli běžci z celé republiky. Nechyběl zde ani náš Radotínský oddíl, který reprezentoval starší žák Jakub Stádník. Toho čekala trať dlouhá 3075m a 41 soupeřů. Ač je to vlastně nováček, a předtím absolvoval všeho všudy jen 3 přespoláky, dařilo se mu nad očekávání. Doběhl na výborném 10. místě a jeho čas 10:53 je vskutku neobyčejně kvalitní. Už jen na dráze by to byl skvěl čas, což teprve v terénu. Jakub zde potvrdil, že je neobyčejný talent. Dokonce se zde umístil nejlépe z pražských oddílů!!!
V průběhu jara se v Praze koná seriál vytrvalostních závodů pro mládež nazvaný Pražské Běžecké Naděje. První- jarní část je již za námi. V ní se našim barvám celkem dařilo. Hlavní díl úspěchu zařídil opět Kuba Stádník. Ve starších žácích 3 závody vyhrál a jednou byl druhý. Kraluje celkovému bodování s 61 body a má luxusní 24 bodový náskok na druhého v pořadí.

V mladší žácích se zase daří Davidu Polákovi. Z pěti závodů zatím vybojoval tři 2. místa, a to mu patří i v celkovém hodnocení.

Jako již tradičně se téměř celý náš oddíl sešel na závodě Dobřichovická míle. V 10 kategoriích, ve kterých jsme měli zastoupení jsme posbírali celkem 5 třetích, 3 druhá a 4 první místa. Své kategorie vyhráli Jakub Stádník, Pavel Jindra, Vendulka Pazzlerová a Tereza Špačková. K té se v kategorii mladších žákyň přidala její sestra Kateřina na druhém a Kristýna Seidlerová na třetím místě, takže Radotínská děvčata opanovala tuto kategorii. Mezi dospělými se podařilo prosadit bývalé člence Martině Andrštové, která vyhrála mezi ženami. V mužích se podařilo vyhrát trenérovi a předsedovi oddílu Petru Dubskému.
Druhá část krosové sezony nás čekána podzim, ke krom seriálu Běžeckých Nadějí, nás bude čekat i přebor Prahy a spoustu dalších závodů.

(můžeš být první, kdo přidá komentář)
Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0