pondělí 4.3.2013

Hala Otakara Jandery hostila 26. února halové přebory Prahy mladšího žactva. To co se nepovedlo straším na Stahově- tedy odvést si zlato, povedlo se Michalu Hoškovi, čerstvému přeborníkovy Prahy na 300m a k tomu přidal ještě bronz na 150m. Do soutěže zasáhl ještě Kryštof Kafka. Tuto malou účast zapříčinily hlavně jarní prázdniny Prahy-západ, Černošice a okolí, odkud máme hodně našich členů. 
Něco po čtvrté hodině odpolední přijel Michal s trenérem do haly. To že půjde 300m se rozhodlo téměř na poslední chvíli. „Dlouho jsem se rozmýšlel, na co Michala dám, jasných bylo  150m, pak jsem váhal mezi dálkou a během na 300m. Ty běžel jen jednou na veřjkách, ale protože čas nebyl tak špatný, rozhodl jsem se pro třístovku“, doplnil trenér. První, co Michala čekalo, bylo právě 300m, ve kterých měl 2. nejlepší čas ze závodního pole. 3. dráha Michalovi sedla. Už na 200m byl před ostatními závodníky a na rovince svůj náskok ještě navýšil. V cíli byl o vteřinu rychlejší, než jeho nejbližší soupeř a byl z toho výborný čas- 44,32, zlepšení o více jak vteřinu a půl. Ani v dalších bězích se k tomuto času nikdo ani nepřiblížil a tak se Michla mohl radovat ze zlata. Jeho výkon byl natolik kvalitní, že ač je teprve prvním rokem mladší žák, dostal se na halovou republiku starších žáků.

Poté nastoupil k běhu na 1000m Kryštof. Pro něj to je první halová sezona a tak zatím jen sbírá zkušenosti. Byl zařazen do prvního- rychlejšího- běhu. Tam se bohužel moc nechytal. Chvíli držel tempo s ostatními, ale to bylo příliš rychlé, než aby ho udržel. Po dvou kolečkách už odpadl a závod nakonec dokončil v čase 4:09,17. Nebyl se svým výkonem moc spokojen, ale vše má ještě před sebou. Vždyť teprve začíná.
Po kilometru přišly rozběhy na 150m. Michal byl zařazen do prvního běhu, ale nepochopitelně až do 6. dráhy, i když patřil k favoritům závodu. Ale s tím, i s únavou z předešlého běhu, se dokázal vyrovnat. Běžel jen 2 setiny od svého maxima a čas 20,81 mu s klidem vynesl 3. místo. S tímto umístěním je spojena i možnost reprezentovat Prahu na meziměstském utkání Praha- Brno, konaném opět na Olympu 9. března.
Michal se stal naším nejúspěšnějším závodníkem v letošní halové sezoně. K bronzům Dominika Dlouhého z 60m a Matěje Višni z 1500m přidal také jeden, ale hlavně titul přeborníka Prahy. Mohlo být i veseleji. Na těchto přeborech chyběla například Terka Špačková, která je zatím 2. v tabulkách Prahy v bězích na 800m a 1500m- v té jí jen o fous utekla účast na republice starších žáků. Nebo Adam Provazník, v jehož silách by určitě byl útok na medaile z dálky a běhu na 1000m.

Fanda
pondělí 11.3.2013 v 7:35
Jen tak dállll!
Autor:

E-mail:

ICQ:


Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0