Opět po roce se v nafukovačce na Strahově sešli nejlepší starší žáci k přeborům Prahy v hale, které jsou rozdělené do 2 dnů.
První den hostil nejrychlejší sprintery i nejdelší vytrvalce- závody 60m 150m a 3000m a ve všech 3 disciplínách jsme měli své zástupce. V šedesátce nás reprezentoval Vojtěch Košař a Dominik Dlouhý- jeden z favoritů závodu. Vojta po nemoci nebyl v optimální formě, a jeho 8,80 bylo hluboko pod jeho schopnosti. Dominik si postup do finále pohlídal s časem 7,76 vyhrál svůj rozběh a byl to i nejrychlejší čas z rozběhů. Ve finále byl jasným favoritem, což na něj asi dolehlo. Na startu trochu zaspal, což se mu sice povedlo dohnat, ale ve vyrovnaném poli mu čas 7,70 stačil jen na 3. místo.
Po nejkratší trati přišla na řadu trať nejdelší a to 3000m. Zde si odbyl svoji premiéru na této trati Matěj Višňa. Do půli závodu bylo tempo vcelku pomalé a závodníci běželi pohromadě. Pak se oddělila tříčlenná skupinka od zbytku závodníků a celé startovní pole se roztrhalo. Matěj pak zbytek závodu běžel prakticky sám. Cílovou pásku protnul na 8. místě a čas se zastavil dvě vteřiny nad dvanácti minutami- 12:02,54.
Po doběhnutí třech kilometrů byly na řadě rozběhy na 150m. Nejprve se představily dívky. Mezi ostatními i naše Adéla Slámová a Petra Melicherová. Ty los svedl dokonce do stejného běhu. Ve 4. rozběhu v 1. dráze Petra, ve 2. dráze Adéla. V tomto minisouboji byla lepší Petra, která doběhla na 3. místě a výrazně si zlepšila své osobní maximum na 22,41. Adéla nezaostala o moc. Ta na 4. místě zaostala jen o 8 setin- 22,49.
Jen co doběhli holky, začali si bloky nastavovat kluci. Třetí rozběh vyhrál Dominik s časem 18,66. V šestém rozběhu doběhl Vojta na 3. místě. S časem 21,40 opět nebyl spokojen.

Dominik se svým časem dostal do čtyřčlenného finále, které druhý den poběží o medaile. Zde má pozici o něco složitější, než na šedesátce. No, uvidíme, zda nám zítra znova cinkne nějaká medaile.

Autor:

E-mail:

ICQ:


Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0