Stadion Děkanka na Kavčích horách hostil Přebory Prahy dorostu a staršího žactva. Závody tačínaly v pátek 8. června a pokračovaly ještě druhý den v sobotu.
Na závody dorazili jen žáci Radim Pišl a Dominik Dlouhý. Za mírného deště, který skrápěl tartan na stadionu se oba postavili na start 60m. Nejprve do bloků usedl Radim ve 2. rozběhu. Start se povedl až n 2. pokus a Radimovi se povedl výborně a na prvních 20-ti metrech byl druhý, poté se bohužel propadl. Jeho čas v cíli byl 9,05, takže ani kýžené prolomení 9-ti sekundové hranice se nepovedlo. Až do posledního rozběhu byl nasazen Dominik. I přesto-že zaspal v blocích svůj rozběh vyhrál a s časem 7,78s se jako 4. nejrychlejší dostal do finále A. Na této trati obhajoval bronz z haly a ve stejný výsledek doufal i zde. To se mu bohužel nepovedlo. S časem 7,75 se přiblížil na 1 setinu sekundy od svého osobáku, přesto to stačilo „pouze“ na 4. místo, které i tak je slušným výsledkem. Mezi rozběhy a finálem si Dominik odskočil ještě na dálku. V té se bohužel v poslední době hledá. Povedl se mu až poslední pokus, ale 485cm bylo 5cm od limitu do finále. Takže sobotní boje o medaile se již konaly bez něj.
Druhý den měli naši atleti ještě každý po jedné disciplíně. Radim oštěp a Dominik 150m. Ten se na tento závod málem nedostal, protože omylem nebyl přihlášen. Přesto se díky jeho mamince, která mu tento start zařídila, do závodu dostal. Byl nasazen do 2. rozběhu do nejvýhodnější 4. dráhy. Už od startu všem utíkal a v cíly z toho bylo nádherných 18,74s, což bylo výrazné posunutí osobního maxima a hlavně průběžné 3. místo. Vítěz dalším rozběhu se k němu jen přiblížil na 2 setiny sekundy, takže se nakonec Dominik přecijen mohl radovat z medaile na Přeborech.
Během závodu na 150m už probíhala soutěž v hodu oštěpem. Tam se s 600g náčiním pral Radim. Nejdále poslal oštěp v první sérii a to na značku 16.72m, což znamenalo 14. místo.
Chtěl bych klukům poděkovat za účast, gratuluji Dominikovi k medaili. Doufám, že na příštích přeborech bude účast větší a zaznamenáme více úspěchů.

(můžeš být první, kdo přidá komentář)
Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0