Na Slavii se 16.května pořádaly 3. VZ žactva a atleti z Radotína tam nesměly chybět. A opět jich tam několik mile překvapilo. Po tom, co jsme se po Praze museli najít na různých místech, i díky výluce vlaků, jsme dorazili akorát v čas, abychom se přihlásili.
Jako první se na dráze uskutečnil závod na 60m př. ml. žákyň. V prvním běhu startovaly i tři naše holky. Nejlépe si vedla Jolana Šádková, která zaběhla 13,35s, za ní doběhla Kačka Špačková s časem 14,77s. Závod bohužel nedokončila Terka Špačková, která zakopla na druhé překážce a odnesla si pár odřenin. Proto také nenastoupila k výšce. Tam skákaly Emma Pieperová a Adéla Slámová. Kvůli špatnému větru se musel závod přesunout do druhého sektoru a závod se tím prodloužil. To možná trochu znervóznělo Emmu, která vypadla na výšce 120cm. O něco lépe se vedlo Adéle, která skočila 125cm, výš už se bohužel nedostala. Zároveň probíhal i závod ve skoku dalekém žáků. Tam se zadařilo Dominikovi Dlouhému, který překonal 5-ti metrovou hranici a to o jeden centimetr. S odrazovým prknem se nedokázal srovnat Karel Štolfa a skočil pouhých 4,68m. V dálce závodil i Vojta Košař, který si zapsal svůj první závodní výkon a to 3,70m. Na kouli zápolila s náčiním Julie Bergmanová, která i s 3kg předvedla solidních 5,65m (je ročník 2000).
Hodinu po začátku závodů přišly na řadu hladké sprinty. Nejprve se za bloky postavily žákyně. V prvním rozběhu zaběhla na 6. místě Adéla Slámová čas 9,54s. Ve třetím běhu se představila Jolana Šádková s časem 10,12s a Julie Bergmanová za 10,32s. Do čtvrtého rozběhu byla zařazena Petra Melicherová a zaběhla solidních 9,64s. I poslední 5 běh měl naší účast a to v Emmě Pieperové, která zaběhla 9,78s. Pak se za bloky objevili kluci a v nejrychlejším 1. rozběhu i náš Dominik Dlouhý. Ten se zde prosadil i na pomyslné stupně vítězů a časomíra se v jeho případě zastavila na čase 7,84. Ve druhém běhu se ukázal Karel Štolfa, který si opět posunul maximum na 8,53s. Míra Plachý byl zařazen v 5. běhu, kde si zaběhl své dosavadní maximum 9,47s. A v posledním běhu se blýskl Vojta Košař, který všem utekl o parník a zaběhl skvělých 8,58 a tímto časem se dostal dokonce na 47místo průběžných atletických tabulek ml. žáků.
Po 60m byl na programu výška žáků. Zde jsme měli jediného zástupce a tím byl Karel Štolfa. Bohužel se mu zde moc nedařilo a skočil pouhých 130cm. Společně s výškou začali do dálky skákat žákyně. Nejdále z našich skočila Adéla Slámová- 411, což je 9cm za jejím osobním rekordem. Z našich se na dálce představila Jolana Šádková s 360cm, Petra Melicharová výkonem 335cm a Kačka Špačková 320cm.
Na 300m žákyň se přihlásila Julie Bergmanová a zaběhla 62,00s. Na stejné trati se o chvilku později postavil i Martin Máša, který zde předvedl 58,07s. Trať 800m se rozhodli zdolat sestry Špačkovic. Terka i přes odřeniny které utrpěla na překážkách zaběhla 2:52,99min. Do cíle pro změnu nedoběhla Kačka, která odstoupila pro bolest v před nedávné době zraněné achilovce. Z kluků zde běželi Vojta Košař za čas 2:57,15 a Míra Plachý za 3:15,87. Mezi tím, co závodníci kroužili na ovále, tak se Dominik ve vrhačském kruhu chopil 4Kg koule, kterou poslal na 8,12m. Na závěr programu byly běhy na 150m. Tam se opět představil Martin Máša, bohužel nenavázal na výkon ze závodu družstev, když zaběhl 26,07s.
Několik našich závodníků si posunulo osobní maximum. Teď zbývá už jen poladit formu na 3. kolo družstev, které se koná za týden, 24.5 na stadionu Kotlářka.

(můžeš být první, kdo přidá komentář)
Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0