4. dubna se v pražské oboře Hvězda konalo první kolo městského přeboru družstev mladších žáků. Byl to vstup do čtyřkolového závodu družstev, ve kterém máme po dlouhé době možnost znovu závodit.
Jak jsem již psal, sešlo se nás celkem dost, a to konkrétně 17, z čehož 15 mladších žáků. Běhy byly rozděleny podle kategorií a do družstev se počítalo nejlepší umístění nejlepších 8 závodníků v děvčatech a chlapcích. Pokud nebyl počet závodníků dostatečný, přičítaly se trestné body, což nás postihlo v kategorii žáků, kde jsme měli jen 6 závodníků.
Počasí bylo k běhu téměř vyzívalo, a tak se na start jako první postavili holky. Start byl opravdu masový, neboť závodnic bylo celkem 66. V cíli se jako první z našich závodnic objevila hned trojička holek- Petra Melicharová, Terka Špačková a Jolana Šádková, které se za sebou poskládaly na 16. 17. a 18.místo. Za nimi se se ztrátou necelých 20 sekund objevili další naše dvě závodnice- Kačka Špačková a Kačka Hobzová, které obsadili 34. a 36. místo. Další z našich doběhly Vendy Rusá na 41 místě, Julča Slámová a Kristýna Seidlerová na 49. a 50. místě a Julie Bergmanová 56.
Kluků se na startu sešel stejný počet. V tomto početném poli se snažil výrazně prosadit David Polák, který více jak třičtvrtě závodu vedl s náskokem. Ještě 300m před cílem byl na třetím místě, ale v cílové rovince mu už nestačily síly a nakonec doběhl na 5. místě. Dobře běželi i další naši závodníci, když na 10. a 11. místě doběhli Martin Olšanský a Adam Provazník. Pro 37. místo si doběhl Vojta Košař, Martin Máša doběhl 48. a Míra Plachý 55.
V tomto závodě, ale v kategorii starších žáků běžel Radim Pišl. Ještě pár stovek metrů před cílem držel hezké 8. místo, ale na závěr mu n vyzbyly síly a doběhl 18. V dorostenkách se na start postavila Petra Oulická. Přestože je spíše na kratší tratě, zabojovala a v konkurenci 8 dalších děvčat doběhla na 5. místě.
Co se týče družstev, tak i přes bodové penalizace za neúčast 2 mladších žáků jsme obsadily 3. místo ze 7 družstev. Před nás se dostali jen týmy USK Praha a SK Kotlářka s nepoměrně větší členskou základnou a zázemím. Je to vskutku dobrý start do sezony.

(můžeš být první, kdo přidá komentář)
Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0