středa 25.1.2012

Abychom se neviděli jen na trénincích a měli spolu také jiné zážitky, rozhodl jsem se navrhnout své tréninkové skupině navštívit hokejový zápas. Nápad se dětem většinou zalíbil, ale pro jiné aktivity několik dětí nemohlo, tak se nás na Smíchovském nádraží, kde bylo místo srazu, sešlo celkově šest. Lukáš Svoboda, Míra Suchý, Honza Sirotek, bratři David a Saša Polákovi a trenér Petr.
Naším cílem byla hokejová aréna v Holešovicích, kde hraje své zápasy HC Sparta Praha. Šli jsme se podívat na její zápas s Bílými tygry z Liberce. Sparta momentálně vládne hokejové extralize a zápas s pátým týmem tabulky sliboval slušnou podívanou. Lístky na zápas obstaral Petr již v poledne, takže se před halou stačilo na chvilku jen zastavit, vyfotit a již pokračovat do útrob hokejového stadionu. Před zápasem jsme si stačili koupit ještě něco k pití, párek a popcorn a už jsme seděli a sledovali zápas. Ten byl opravdu strhující a potvrdil, že byl šlágrem kola. Spartu hnalo k vítězství přes 11 500 diváků, což byl mimochodem i rekord v návštěvnosti v této sezoně. A atmosféra byla opravdu parádní. Zaplněný kotel burcoval ostatní diváky, kteří se ochotně přidávali a vytvořili neskutečnou kulisu. Zpívali se chorály a několikrát v hledišti proběhla i tzv. mexická vlna. Zápas 2x okořenil sparťan Kočí, navrátilec z NHL, který se v zámoří prosadil jako tvrdý bitkař. Předvedl nám své rváčské umění a v obou případech to schytal liberecký Štich. Ke konci zápasu již diváci tleskali ve stoje. A bylo za co. Hokej byl opravdu parádní. Sparta i Liberec se prezentovali otevřeným útočným hokejem. Také že padlo dohromady 10 gólů a Sparta vyhrála 6:4.
Klukům se hokej opravdu líbil. Doufám, že to nebyla poslední akce, na které jsme se domluvili a že se nás příště sejde víc.

(můžeš být první, kdo přidá komentář)
Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0