středa 25.1.2012

Minulý rok znamenal pro atletiku v Radotíně několik změn a přinesl i některé úspěchy.
Na sdionu došlo ke změně povrchu na rovince. Zarostlou a neudržovanou šváru nahradil kvalitní tartan. A nezůstalo jen u šestidráhové rovinky. Takřka hned po dokončení se zahájila stavba zbytku oválu. Základní práce jsou již hotové a na jaře zbývá pouze položit tartan.
Změnu dostálo i vedení atletiky. Stávajícího předsedu oddílu PhDr. Martina Pěkného, PhD. nahradil ve funkci Petr Dubský.
Co se týče sportovních úspěchů, tak o ty se postarali zejména David Polák, Michal Hošek a Adam Provazník. Dobrých výkonů dosáhl ke konci sezony i Dominik Dlouhý.
David se dokázal probojovat v několika závodech na stupně vítězů. Běhal v poháru Pražských běžeckých nadějí, kde se mu podařilo urvat celkové třetí místo v tomto celoročním běžeckém seriálu.
Michalovi se také několik závodů povedlo a svůj talent nechal vyniknout zejména na Přeborech Prahy v přespolním běhu, které vyhrál a postaral se o to, že po několika letech má Radotín opět Přeborníka Prahy.
Adamovi se zase podařilo prosadit na jednom z nejmasovějších přespolních závodů u nás a to na Velké Kunratické. Ze 158 závodníků doběhl na 2. místě, což je obrovský úspěch.
Za zmínku stojí také výkony Dominika, který ve dvou startech na 60m v hale se dokázal hned procpat mezi dvacítku nejrychlejších mladších žáků. S časem 8,00 je celkově 17. v republice a v halových tabulkách uzavírá první desítku.

Doufám, že úspěchů bude stále přibývat a že se rozroste i počet jmen, které ke konci sezony budu moct vyzdvihnout. Na tréninku vidím plno dalších dětí, které mají talent a mohly by uspět v atletice, ale často tam chybí chuť trénovat a trénovat na maximum. Docházení jednou týdně na trénink není dostačující, ale když to jinak být nemůže, tak i za to jsem rád. V nadcházející sezoně se budeme více účastnit závodů na dráze, na které se loni moc nechodilo, a kde nám chybí zkušenosti.
Jak jsem již psal, na tréninky chodí mnohem víc talentovaných dětí, než jsou jen ti, které jsem zmínil a tak se těším na sezonu 2012 a na závody, kde se určitě předvedou v nejlepším světle.

(můžeš být první, kdo přidá komentář)
Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0