úterý 14.12.2010

V Pražském Kunratickém lese se 14. listopadu konal již 77. ročník slavné Velké kunratické. Navzdory let minulých ukázalo počasí svojí vlídnou tvář, a tak se závod konal za nádherného podzimního počasí, které přímo lákalo ven. Možná i to stálo za tím, že se letos sešlo rovných 30 dětí z Radotínské atletiky. O 4 více než tomu bylo loni. A hned v nejmladší kategorii ,,děvčata mladší“ (ročníky 2003-2006), se umístila těsně pod stupni vítězů Plazzerová Vendulka, které o pouhé 2 vteřiny utekla bronzová příčka. Ale to je jen malá vráska na čele, protože i 4 místo je výborný výsledek. Ani stejně stará Elena Šádková se nechtěla nechat zahanbit a dosáhla na 14. místo. V této kategorii se dále umístily Anna Hobzová na 38. místě a Amelie Kratochvílová na 41 místě. Ve stejné věkové kategorii, ale v chlapcích, doběhl na dobrém 15. místě Matyáš Hošek, na 22. místě Tomáš Staucha, 58. místo patří Jindrovi Smočkovi a 91. je Višna Johan. Nejnabytější kategorií z našeho pohledu byla ,,děvčata starší“ (r. 2000- 2002), kde bylo celkem 8 našich závodnic. Nejlépe si z nich vedla Kateřina Špačková, která uhájila 15. místo. Těsně za ní, na 17. pozici, doběhla Johana Šádková a jen o půl vteřiny pomalejší byla Tereza Špačková s konečným 20. místem. Dále se umístily na 39. Kristýna Seidlerová, 65. Julie Slámová, 68. Veronika Linhartová, 113. Emilie Kratochvílová a 119. místě Sofie Bednářová. To co Vendulce uteklo mezi prsty, dokázal Michal Hošek v kategorii ,,kluci starší“. Dosáhl na výborné třetí místo a vzhledem k tomu, že ve svém ročníku byl nejlepší, můžeme se těšit na příští rok. Dobře se také umístili David Polák a Adam Provazník, kteří dosáhli na 11. respektive 15. umístění. Dalších umístění dosáhli Šimon Bačovský na 56 místě, Alexandr polák na 64. Pavel Jindra na 73. a Martin Mika na 156 místě. V kategorii ,,žákyně mladší“ (r. 1997-1999) se naše holky usídlily ve středu výsledkové listiny. Nejlépe doběhla Bára Veselá na 52. místě. Dále Petra Melicharová na 62. místě, Adéla Slámová na 86. místě a Jana Veselá doběhla 99. V dalších kategoriích jsme měli již jen po jednom zástupci. V ,,mladších žácích“ byl Matěj Višna, který doběhl na 132. místě. V kategorii ,,žákyně starší“ (r. 1995- 1996) běžela Karolína Bursová, jejíž výkon jí vynesl konečné 42. pořadí. Ve ,, starších žácích“ hájil naše barvy Martin Růžička. Nevedl si špatně a v silné konkurenci běžců dosáhl na slušné 19. místo. V ,,ženách do 29. let“ si doběhla Tereza Růžičková pro 77. místo. Na trať se vydala i jedna z našich trenérek, Milada, která ji zdolala ve svém druhém nejlepším osobním čase. V elitní kategorii ,,muži do 29 let“ se objevilo i bratrské duo Pilíků, Pavla a Michala. Přestože se atletice již aktivně nevěnují, tento závod si nenechají ujít.
Na 77. ročník můžeme opět s radostí vzpomínat. Poslední léta nám tento závod přináší velké úspěchy a dokládají nejen dobrou práci trenérů, ale hlavně chuť dětí sportovat, jejich snahu a píli.

Dalším závodem byl Přebor Prahy v krosu. Ten se konal 27. listopadu ve Stromovce. Správnou krosovou atmosféru zařídil sníh, který přes noc napadl, a teploty přes den pod bodem mrazu. V závodě se představili někteří naši závodníci.
V kategorii přípravka- žáci doběhl na 5. místě Tomáš Stauch. V přípravce žaček se představila Amélie Kratochvílová, které dosáhla na 12. příčku. Adéla slámová v kategorii Přípravka - Žákyně 1999 – 2002 doběhla na 24. pozici, což jí přineslo uspokojivý střed ve výsledkové listině. Ve starších žácích se opět představil Martin Růžička, který 10. místem potvrdil svoji dobrou formu na konci sezony. Tohoto závodu se zúčastnil i Petr Dubský. I když jeho oblíbenou distancí je spíše čtvrtka, porval se s tratí a doběhl na 14. místě. Byl to pravděpodobně jeho poslední závod za SC Radotín, protože od příštího roku bude hájit barvy pražské Slávie, kam přestupuje. 

Krosová seóna je v plném proudu a tak budem s napětím čekat na další výsledky. Jinak tréninky probíhají v tělocvičně základní školy každou středu a pátek od 16:30 do 18:00.

Další informace ohledně Velké kunratické naleznete na webu www.velkakunraticka.cz
Kompletní výsledkovou listinu z Přeboru Prahy naleznete na http://online.atletika.cz/kalendar.aspx?vys=1

trenér
středa 15.12.2010 v 21:30
Pěkný článek Trenére!
Autor:

E-mail:

ICQ:


Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0