pátek 30.4.2010

Na 9.4.2010 se sešli atleti z Radotína v kulturním středisku U Koruny na tradiční výroční schůzi. Jak je již zvykem, byly zde předávány ceny nejlepším a nejaktivnějším atletům Radotína.

Po zahájení schůze předal předseda oddílu Martin Pěkný slovo starostovi Radotína Karlu Hanzlíkovi. Ten na úvod pochválil naší práci s mládeží. Dále nás seznámil s dlouho očekávanou rekonstrukcí stadionu a to především dráhy, která je škvárová a už řadu let nevyhovuje současným tréninkovým, natož pak závodním nárokům a standardům. To vyvolalo ohlas z řad přísedících a rozpoutalo i kratší diskuzi. Po slovech pana Hanzlíka přišlo na řadu předání cen a diplomů našim nejmladším atletům. Ti nás skvěle reprezentovali jak na přeborech Prahy tak zejména v soutěži družstev kde vyhrávali, jak se říká, co se dalo. Další úspěchy zaznamenali v prestižním přespolním závodě Velká Kunratická. Tam zabodoval především v nejmladší kategorii „kluci mladší“ Alexandr Polák, který dosáhl na 3. místo v konkurenci 150 chlapců. Dalších skvělých umístění dosáhli Adam Provazník a Michal Hošek, kteří se v konkurenci starších chlapců umístili na skvělém 8. respektive 12. místě. Na řadu dále přišlo vyhlášení atletického trojboje. Vzhledem k tomu, že nejlepší atleti a atletky z různých kategorií byli vyhlášeny již na stadionu v den konání trojboje, se předávaly ceny jen nejlepším mužům a ženám. Mezi ženami vyhrála loni druhá Lucie Růžičková. Mezi muži obhájil své vítězství Martin Pěkný. Ten také převzal pohár pro nejaktivnějšího atleta v mužské kategorii pro rok 2009. Vrcholem bylo předání ceny vítězi v oddílovou soutěž o nejaktivnějšího atleta sezóny „LA OSKAR“ za rok 2009. Tím se stal Martin Růžička. Dále je nutno dodat, že po spojení našeho družstva mužů s VSK FTVS se dosáhlo velkého úspěchu v podobě vítězství v Pražském přeboru a po barážovém klání mohli slavit postup do II. ligy.
Po slavnostních ceremoniálech přidal předseda oddílu několik slov k fungování atletického oddílu. Poděkoval skvělé práci, kterou ve svém volnu vykonávají trenérky přípravek Milada Růžičková a Dáša Kučerová. Dále představil nový trenérský přírůstek v osobě Petr Dubského. Ten je dlouholetým členem místní atletiky. Má klasifikovanou 4. trenérskou třídu a momentálně je studentem VŠ FTVS UK kde si zdokonaluje své teoretické i praktické tréninkové metody.
Se slovy na závěr popřál spoustu dalších sportovních úspěchů atletům a atletkám.

Petr Dubský

Autor:

E-mail:

ICQ:


Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0