Všeobecně se říká, že zájem o sport mezi dětmi klesá, a to konstatují i velké atletické oddíly, zoufají nad malou základnou atletické přípravky. V našem oddíle toto zjevně neplatí. Zájem o atletiku v SC Radotín má v posledních letech stále stoupající trend, obzvláště mezi malými dětmi, kterých máme 42. Díky tomu jsme mohli po dlouhé době opět sestavit družstvo atletické přípravky (elévů), jak družstvo žáků, tak i družstvo žákyň. Zejména kluci si vedli opravdu dobře. Doslova kralovali v Pražském přeboru přípravek. Nejúspěšnější z nich byli Hošek Michal s 8 individuálními vítězstvími, Provazník Adam se sedmi vítězstvími. Na paty jim šlapal Machálek Mathias se dvěma prvními místy, jedním druhým a dvěma třetími. Celkem nasbírali 20 vítězství, tři druhá místa a tři třetí místa. Mezi dívkami vynikala především Seidlerová Kristýna se třemi vítězstvími, dvěma druhými místy a dvěma třetími. Výkony mladších žáků a žákyň byly v celku vyrovnané a vždy se pohybovaly v popředí výsledkové listiny, ale nedosahovali takových výrazných výsledů, jako elévové. Za zmínku stojí tři třetí místa a zejména vítězství Blažkové Karolíny.

Naši atleti se jako každoročně sešli i na nejznámějším pražském přespolním běhu Velké Kunratické. V nejmladší kategorii „kluci mladší“ dosáhl Alexandr Polák na 3. místo v konkurenci 150 závodníků. I chlapci z kategorie „starší kluci“ se také nenechali zahanbit. Adam Provazník a Michal Hošek se v těžké konkurenci starších chlapců umístili na skvělém 8. respektive 12. místě ve startovním poli 143 běžců z celé České republiky.

Naší nejvýraznější postavou v naší atletické mládeži byl starší žák Martin Růžička. Během sezóny se zúčastnil několika desítek závodů. Kde získal pěkná umístění. Mezi jeho nejvýznamnější úspěchy asi patří třetí místo v Pražském běžeckém poháru, který se sestával z 22 závodů, a za každé přední umístění se udělují body. Díky tomuto skvělému výsledku byl nominován jako reprezentant Prahy na republikové finále v Pardubicích, kde se poběží přímo na trati Velké Pardubické. Přejeme mu mnoho dalších skvělých úspěchů do další sezóny.

Naši muži, kteří v soutěži družstev hostovali za Fakultu tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy, i svými body pomohli týmu do II. ligy a mohou se těšit v nové sezóně na kvalitní konkurenci.

Vrcholnou akcí našeho atletického oddílu jako každý rok bývá Radotínský trojboj konaný vždy na začátku měsíce října. Letos se ho zúčastnil nebývale velký počet závodníků celkem 88. Největší zastoupení měly nejmladší kategorie. Elévů a nejmladšího žactva bylo neuvěřitelných 60.

V našem oddíle pracují v současnosti čtyři trenéři – Mgr. Martin Pěkný trenér I.třídy, Milada Růžičková a Dagmar Kučerová trenérky III. třídy. Nejnověji posílil řady trenérů dlouholetý oddílový člen Petr Dubský. V současné době je studentem Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy, kde se zdokonaluje v teoretických i praktických dovednostech ve sportu. Prozatím je trenér VI. třídy a na své trenérské kariéře pilně pracuje.

Abychom nesdělovali jen pozitivní informace musíme se na tomto místě zmínit o dlouholetém hendikepu našeho stadionu. Je to především neutěšený stav naší běžecké dráhy. Její povrch v žádném případě neodpovídá běžným standardům.

Petr Dubský

(315908082)
pátek 14.5.2010 v 18:42
No fakt že jo, ty nekecáš:-D :-D
(484769215)
pátek 9.4.2010 v 16:47
To já vim. Takyže se o tvém skvělém výkonu zmiňuji v jedné z předešlých novinek ;-D
(315908082)
čtvrtek 18.3.2010 v 11:21
Pěkná novinka:-)
Já taky běžel Kunratickou...ehm..jen tak mimochodem;-)
Zase sem doběh:-P už poosmý:-)
(přidej komentář)
Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0