Dějištěm druhého závodu Europacupu se stal bavorský Berchtesgaden (26.11. – 02.12.2007). Do Königssee vyjela sedmičlená česká výprava. Ženský dvojbob ve složení Lenka Vorlová – řidič, Aneta Hirschová – brzdař. Posádku mužského dvojbobu tvořil řidič Vladimír Hladík a brzdař Martin Pěkný.

Za neocenitelné rady a pomoc musíme poděkovat realizačnímu týmu ve složení Jan Sieber, Luboš Zeman a Jakub Chabada. Od pondělí do středy probíhaly tréninky dvojbobů a ve čtvrtek vše vyvrcholilo závodem.

Ale teď hezky po pořádku: v neděli večer jsme přijeli do Berchtesgadenu a ubytovali se v penzionu jehož stařičký majitel bez tradičního bavorského kroje neudělal ani ránu.

Budíček 6:00 - po snídani vyrážíme na dráhu, kde během hodiny musíme bob i sebe připravit na tréninkové jízdy. Mně jako notorickému kochačovi práce moc od ruky nešla – to víte východ slunce nad zasněženými vrcholy Alp je prostě nádherný! Někdy se ke kochání (při jízdě) nechal strhnout i řidič Vláďa a do cíle jsme dojeli po boku, což místní hlasatel do ampliónů komentoval slovy: „Bob ist gestürtzt – crash. Bahn ist geschpert.“ Ale abych to příliš nezlehčoval, začátky jsou krušné v každém sportu a v tak rychlém sportu jako jsou boby o to víc. Nezbývá než se těšit na další závody a s přibývajícími zkušenostmi zatlačit na konkurenci!

MARTIN

(můžeš být první, kdo přidá komentář)
Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0